Nieuws
23 september 2016 - Ron Smeets

10 oktober is Galaxy Note 7 D(eliver) Day voor Nederlandse pre-order klanten Wanneer de phablet voor iedereen in de winkels zal liggen is nog niet bekend

Al met al gaat het toch nog iets sneller gebeuren dan ik zelf gedacht had, de Nederlandse verkoopstart van de Galaxy Note 7. Echter, het toestel zal aanvankelijk zeker nog niet voor iedereen beschikbaar komen.

Samsung heeft namelijk bekend gemaakt dat de eerste, veilige, Galaxy Note 7 exemplaren vanaf 10 oktober in Nederland uitgeleverd zullen gaan worden. Dat gebeurt aan diegenen die de phablet in de pre-order periode besteld hadden (en de order inmiddels natuurlijk niet geannuleerd hebben). Die bijzonder geduldige klanten krijgen ter compensatie voor het langere wachten, meer dan vijf weken, een 128GB geheugenkaartje erbij.

Wanneer de Galaxy Note 7 in de 'vrije verkoop' gaat is nog niet bekend. Ik denk nog steeds dat dat zomaar eens eind oktober of misschien wel begin november kan worden, maar alleen Samsung weet daar het antwoord op.

Uit het persbericht:
Alle nieuwe Galaxy Note7 toestellen krijgen een software-update, waardoor een groen batterij-icoontje in de statusbalk te zien is als bewijs voor de batterijveiligheid van het toestel. Ook op de verpakkingen van de Galaxy Note7 toestellen komt een zwarte icoontje dat aantoont dat het om een nieuw toestel gaat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.