Nieuws
29 september 2011 - Ron Smeets

10 miljoen Samsung Wave's in 17 maanden

Onlangs maakte Samsung bekend dat de verkoopteller van de Galaxy S II binnen vijf maanden al boven de 10 miljoen stond. Daarmee is dit officieel de snelst verkopende Samsung telefoon ooit (en zonder dat het toestel in de VS te koop is).

Vandaag heeft de Koreaanse fabrikant een andere, maar iets minder indrukwekkende, verkoopteller geupdate. Die van de Samsung Wave toestellen (meer dan één model dus). Verwacht wordt dat nog dit jaar ook daar de grens van 10 miljoen doorbroken gaat worden.

Om precies te zijn ergens in oktober of november. De eerste Samsung Wave kwam vorig jaar juni op de markt en dus betekent deze mededeling van Samsung dat er 10 miljoen Wave's in 17 maanden aan de man (en vrouw) gebracht zijn. Letwel, tegen de tijd dat de 10 miljoenste het Samsung magazijn verlaat zijn er in totaal 10 verschillende Wave modellen (niet allemaal overal te koop) op de markt gebracht. Dat neemt niet weg dat 10 miljoen verkochte Bada toestellen binnen anderhalf jaar best een redelijke prestatie genoemd mag worden voor het zogenaamde 'low budget' smartphone OS.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.