Toestellen
23 juli 2012 - Ron Smeets

10 miljoen Galaxy S III's verkocht binnen twee maanden

Toen de Samsung Galaxy S III officieel gepresenteerd werd maakte de Koreaanse fabrikant binnen twee weken bekend dat er al meer dan 9 miljoen exemplaren van dat toestel in pre-order besteld waren door consumenten, winkels en providers.

Vandaag wist Samsung te melden dat de Galaxy S III binnen twee maanden na de winkellancering (29 mei) al meer dan 10 miljoen keer verkocht is. Daarmee is het de snelst verkopende Samsung smartphone ooit.

Ter vergelijk; Nokia verkocht in het hele tweede kwartaal van 2012 (drie maanden dus) 10.2 miljoen smartphones. Vier miljoen Lumia's en iets meer dan zes miljoen 'Symbian' toestellen. Voor dit hele jaar verwachten analisten dat Samsung zo'n 400 miljoen mobiele telefoons zal verkopen waarvan 220 miljoen smartphones.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.