Nieuws
28 april 2007 - Ron Smeets

10 Miljoen Chocolates in 18 maanden

LG heeft gisteren bekend gemaakt dat men de op 20 April de 10 miljoenste Chocolate verkocht heeft.

Om dat respectabele aantal te bereiken heeft de Koreaanse toestelmaker slechts 18 maanden nodig gehad. Daarbij moet je dan ook nog eens rekening houden met het feit dat de Chocolate de eerste 7 maanden alleen in Azie te koop was.

Hoeveel Chocolates er uiteindelijk verkocht zullen gaan worden is natuurlijk koffiedik kijken, maar het toestel is nog steeds in meer dan 80 landen te koop.

Voor LG is het de eerste keer dat van een toestel meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht worden en naar aanleiding van dit succes liet de tweede man van LG, Ahn Seung-Kwon, zich ontvallen dat LG's doel voor de komende jaren nu is om elk jaar een '10-million-seller' op de matkt te brengen.

Voor dit jaar zijn ze met de Shine in ieder geval alweer op de goede weg. . .Gerelateerde links:
De LG Chocolate is jarig
LG Shine populairder dan de Chocolate
Chinese namaak Chocolate
Special edition van de Chocolate II
Clamshell Chocolate van LG
Wereldwijd al 4 miljoen Chocolates verkocht
Witte, Roze en Luxe Chocolate op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.