Entertainment
25 januari 2011 - Ron Smeets

10 miljardste App Store klant gooit hoorn op de haak

De gelukkige winnares van de iTunes bon ter waarde van 10.000 dollar voor de 10 miljardste App Store download is haar prijs bijna misgelopen doordat haar moeder de hoorn op de haak gooide toen ze door Apple gebeld werd.

Gail Davis (foto) dacht, toen ze gebeld werd, dat ze de zoveelste telemarketeer aan de lijn had en omdat ze (en wie eigenlijk niet) schoon genoeg had van al die vervelende telefonische verkopers, die meestal rond etenstijd bellen en vanalles en nog wat proberen te slijten.

Haar dochter, die met de download van de Paper Glider app de 10 miljardste App Store klant was, en dus de winnaar van de 10.000 dollar iTunes waardebon, kreeg argwaan toen moederlief haar vertelde dat ze zojuist een telefonische verkoper van Apple aan de lijn had. Vervolgens probeerde Gail haar, begrijpelijke, fout zelf te herstellen door met Apple te bellen, maar daar werd ze afgewimpeld. Tsja, ik neem aan dat bij Apple rondom de 10 miljardste download wel meer App Store klanten aan de lijn gehangen hebben om erachter te komen, of te doen alsof zij de gelukkige winnaar waren.

Het verhaal heeft overigens wel een goed einde gekregen voor Gail en haar dochter. De vice-president van iTunes, Eddy Cue, kreeg lucht van het verhaal dat de winnares de telefoon op de haak gegooid had en belde hoogstpersoonlijk met de familie Davis om de zaak recht te zetten en de waardebon van 10.000 dollar aan iTunes downloads alsnog uit te reiken. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.