Nieuws
06 december 2011 - Ron Smeets

10 miljardste Android App gedownload

Vandaag is de Android Market toegetreden tot de club van applicatiewinkels met meer dan 10 miljard downloads. Zo groot is die club overigens nog niet want behalve de Android Market is daar alleen nog de App Store van Apple lid van ;-)))

Het is wel even leuk om te kijken naar de snelheid waarmee de App Store en de Android Market de magische grens van 10 miljard downloads bereikt hebben.

De App Store had er net iets meer dan twee en een half jaar voor nodig. Gelanceerd in juli 2008 (niet wereldwijd) en de 10 miljardste download werd geregistreerd op 22 januari van dit jaar (2011). De Android Market opende iets later dan die van Apple, eind oktober 2008 en de 10 miljardste download was dus net iets meer dan drie jaar en één maand later een feit. Onderstaande grafiek toont de groei van het aantal Android Market downloads vanaf het prille begin.

Via: Android Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.