Toestellen
09 maart 2006 - Ron Smeets

10 Megapixel camphone van Samsung

Vorig jaar was het de 7MP versie die Samsung mee nam naar de CeBIT, maar hier in Europa het daglicht daarna nooit meer gezien heeft. Dit jaar hebben de Koreanen een 10MP camphone meegenomen naar Hannover.

De SCH-B600 gaat dus eigenlijk weer gewoon een beetje verder dan de primeurs van toen, maar dat zal geen verassing zijn. Behalve de 10 Megapixel cam ondersteunt de B600 ook DMB, heeft ie een 2.2inch QVGA display, mediaplayer, stemherkenning en natuurlijk een microMMC card slot om de 10MP foto's ook op kwijt te kunnen.

Zoals verwacht zullen de Koreanen hem het eerst kunnen kopen, maar ik hoop niet dat we volgend jaar tijdens de CeBIT weer moeten melden dat er, tegen die tijd, een 14MP camphone van Samsung is terwijl wij hier de 10MP versie van dit jaar ook nog niet in de winkels gezien hebben.

Hoe dan ook, in Korea kunnen ze de B600 nog voor het WK voetbal aanschaffen!Gerelateerde links:
Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB
7MP Camphone van Samsung
5 en 7MP camphones laten Koreanen koud
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.