Nieuws
25 oktober 2005 - Ron Smeets

10% meer omzet door adverteren per SMS

Volgens een onderzoek van Brand Republic in Groot Britannie en de VS genereren SMS advertentiecampagnes een omzetstijging van minimaal 10%.

Het onderzoek, uitgevoerd door Textalert wees uit dat maar liefst 72% van de kleine en middelgrote bedrijven die gebruik maken van SMS voor het promoten van hun diensten en producten hun omzet met meer dan 10% hebben zien stijgen.

Daarnaast zegt 36% van de bedrijven binnen nu en 12 maanden van plan te zijn ook (of nog meer) SMS campagnes te starten. En maar liefst 79% van de ondervraagde bedrijven vinden nu al dat SMS effectiever is dan andere marketing kanalen en advertentie media.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.