Nieuws
10 februari 2010 - Richard Otto

10 Kenmerken van de WIFI-Generatie

Onlangs is het boek "De Wifi Generatie" verschenen, waarin uitgebreid wordt ingegaan op hoe Nederlandse kinderen en jongeren tegenwoordig met nieuwe media omgaan. Terwijl enkele jaren geleden ouders het mediagebruik van hun kroost eenvoudig konden controleren, is dit tegenwoordig
door het draadloze internet een stuk moeilijker.

De passieve kijkbuiskinderen bestaan niet meer. Kinderen en jongeren die continu online zijn via de modernste gameconsoles of smartphones; van iPhone tot PSP's. Deze toestellen bieden de WIFI-generatie onbeperkt toegang tot het mobiele internet met al zijn mogelijkheden.

De auteurs Liesbeth Hop en Bamber Delver dringen aan op een ingrijpende herziening van opvoeding, onderwijs  overheidbeleid en bedrijfsvoering. “Verbod en gebod werken niet langer, omdat we geen controle meer hebben op het mediagebruik van de WIFI-generatie. Kinderen hebben uitstekende technische vaardigheden, maar hebben sociaal-emotioneel recht op onze begeleiding. Zij moeten al vroeg in staat zijn zelfstandig beelden te interpreteren, te waarderen en te verwerken. Het belang van mediawijsheid groeit sterk. Bij kinderen, maar ook bij hun opvoeders.”

In het boek geven de auteurs dé 10 kenmerken van de WIFI-generatie genoemd.

Dé 10 kenmerken van de WIFI-generatie:

1.            100% privacy

2.            Autonoom

3.            Altijd en overal online

4.            Continu traceerbaar

5.            Technisch razendsnel

6.            Downloadt niet

7.            Wil gratis content

8.            Legt alles vast

9.            Wisselt uit

10.          Reflecteert niet

Het boek De Wifi-Generatie 'De Jeugd op het mobiele internet' is HIER te bestellen.


 

Over de auteur: Richard Otto