Nieuws
29 maart 2006 - Ron Smeets

10 jaar de Palm Pilot

Er is verder weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar deze week is het 10 jaar geleden dat de eerste Palm Pilot het daglicht zag. Allereerst nog onder de naam USRobotics, maar al gauw werd Palm gekozen als de definitieve naam voor HET gadget van de de jaren 90 dat, naast de mobiele telefoon, ons leven en dat van de makers van traditionele (papieren) agenda's drastisch veranderde.

Ik kan me nog goed herinneren dat op de CeBIT van 1997 en 1998 elk uur honderden bezoekers zich verdrongen rond de stand van Palm in de hoop er eentje te kunnen scoren tijdens de visitekaartjes-loterij waarbij er elk uur eentje weggegeven werd (mmmh, waar hebben we dat onlangs meer gezien).

Zelf heb ik nog ergens hier in huis een derde generatie Palm Pilots rondslingeren die ik welliswaar niet meer gebruik, maar waar ik ook geen afstand van kan doen. . .

Op naar de volgende 10 jaar!Gerelateerde links:
Apple koopt Palm?
Nieuwe Treo met Palm OS op komst?
HP en Palm profiteren niet van groei PDA markt
R.I.P. voor PalmOS nabij
Twee nieuwe Palm PDA's
Palm aangeklaagd wegens wanprestatie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.