Nieuws
27 oktober 2008 - Ron Smeets

10 jaar Bellen punt com

Afgelopen vrijdag was het precies 10 jaar geleden dat de 13-jarige Ben Woldring opzien baarde met 's lands eerste vergelijkingssite voor, toen nog, vaste telefonie abonnementen.

Het idee voor Bellen.com kreeg Woldring naar aanleiding van een schoolopdracht om een website te maken. Een optreden, enkele weken later, in het VARA consumentenprogramma Kassa zorgde vervolgens voor landelijke bekendheid en vele duizenden bezoekers.

Uiteindelijk werd dit een site die toonaangevend is geworden op het gebied van mobiele en vaste telefonie vergelijkingen.

Ben Woldring: “Inmiddels hebben vele miljoenen Nederlanders gebruik gemaakt van onze vergelijkingen en ontvangen we dagelijks 25.000 tot 30.000 bezoekers op onze sites.” Het avontuur is niet alleen bij Bellen.com gebleven, inmiddels exploiteert zijn bedrijf een achttal succesvolle vergelijkingssites waaronder Internetten.nl, Digitelevisie.nl en Gaslicht.com.

Ben Woldring: “In tien jaar tijd is er veel veranderd. Destijds kostte bellen naar Amerika ruim een gulden per minuut, tegenwoordig is dit mogelijk vanaf 1 cent. Mobiel bellen was een luxe en internetten was alleen mogelijk via een dure en langzame internetverbinding. Nu kost onbeperkt ADSL bij de goedkoopste aanbieder nog minder dan een tientje per maand en is er volop keuze voor de consument. Ook op het gebied van gas en licht is men niet meer afhankelijk van de regionale energieleverancier.”

Vanaf vandaag zal Bellen.com haar tweede lustrum vieren met een BelBewustQuiz, waarmee bezoekers bewuster worden gemaakt van de enorme besparingen die mogelijk zijn op het gebied van telefonie. Verschillende sponsoren hebben daarbij een groot aantal cadeaus ter beschikking gesteld, variërend van laptops tot een jaar lang gratis bellen. Deze BelBewustQuiz is op de speciale jubileumpagina te vinden: www.bellen.com/tienjaar

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.