Geruchten
09 december 2010 - Ron Smeets

10 inch Windows 7 tablet van Samsung op komst?

Het Franse Bloqeee komt met een gerucht dat Samsung op dit moment zou werken aan een 10 inch Windows 7 tablet die bovendien voorzien gaat worden van een slide out qwerty toetsenbord.

Het toestel zou vooralsnog de codenaam 'Samsung Gloria' meegekregen hebben (de afbeelding hiernaast en -onder is een mock-up photoshop werkje van de Fransen).

Mmmh, dat Samsung aan een 10 inch versie van de Galaxy Tab werkt lijkt mij niet meer dan logisch en dat de Koreanen mogelijk ook een Windows 7 tablet op de markt gaan brengen wil ik ook nog wel geloven, maar een slide out qwerty toetsenbord op een 10 inch tablet? Dat lijkt me niet echt handig in gebruik. Tenminste, als je het apparaat ook mobiel wilt gebruiken (zonder een tafel als steun ;-))

Maar goed, de tijd zal leten of deze geruchten al dan niet juist zijn. De Franse bron spreekt in ieder geval over een mogelijke release van de 'Gloria' in maart of april van het komende jaar (2011) Samsung-Gloria-Mockup

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.