Geruchten
30 juni 2011 - Ron Smeets

10 inch PlayBook geannuleerd voor 4.3 inch BlackBerry?

De geruchten over een in ontwikkeling zijnde 10 inch versie van de BlackBerry PlayBook doen al een tijdje de ronde. Met een dergelijk model zou RIM haar concurrentiepositie ten opzichte van de iPad willen verbeteren.

Als we echter de laatste geruchten van N4BB mogen geloven dan heeft RIM inmiddels besloten de ontwikkeling van de 10 inch PlayBook stop te zetten om zich de komende periode volledig te kunnen storten op de ontwikkeling van een 4.3 inch Smartphone.

Volgens de bron van dit nieuwste gerucht zou de nieuwe BlackBerry smartphone uitgerust gaan worden met een 1.2GHz single core processor omdat de dual core versie nog teveel van de accu vergt, maar er wordt wel nog gewerkt aan een betere dual-core oplossing. Verder wordt dus gesproken over een 4.3 inch touchscreen display met een resolutie van minimaal 900 pixels. Meer informatie is er op dit moment nog niet. De tijd zal moeten leren of deze nieuwe geruchten op waarheid gebaseerd zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.