Nieuws
05 augustus 2010 - Ron Smeets

10 handige (fun) Android Apps voor de Dance Valley bezoeker

Dit weekend zullen weer tienduizenden bezoekers de jaarlijkse editie van Dance Valley bezoeken. Natuurlijk wordt ter plekke, behalve gefeest en gedanst, ook weer veel gebeld, ge-sms't en mobiel ge-internet.

Mocht je er naar toe gaan met je Android Smartphone, dan staan hieronder tien Apps die voor de gemiddelde festivalganger erg handig kunnen zijn, allemaal te vinden in de Android Market. Enjoy!

1. 9292OV, voor iedereen die met het openbaar vervoer op de plaats van bestemming moet komen.

2. MixZing Media Player om onderweg al in de stemming te komen

3. Buienalarm, Tja, het blijft Nederland dus is het altijd handig om te weten wanneer je een parapluie of poncho nodig hebt

4. Shazam, voor de gemiddelde festivalganger zal het doorgaans geen probleem zijn, maar voor het geval als je toch even niet meer weet welk nummer er nu gespeeld wordt...

5. Tweeps Around, Je bent met 40.000 anderen op een groot veld en je wilt weten wie van jouw twitter contacten ook in de buurt is.

6. Facebook, om je vrienden, familie en de thuisblijvers meteen jouw ervaringen te laten zien

7. Dance Music Trivia, als je even een toepasselijk muziek spelletje wilt spelen

8. Bump, Je gaat ongetwijfeld in de hossende massa tegen genoeg mensen 'bumpen'. Met Bump kun je foto's, apps en contacten uitwisselen door jullie toestellen tegen elkaar aan te laten 'bumpen'.

9. Picsay Pro, de digitale variant van de tekstwolkjes op foto's

10. Cardiotrainer, als je wilt weten of je al die ingenomen calorieën (bier, vette hap en zo) er ook weer uitgedanst hebt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.