Entertainment
07 oktober 2015 - Ron Smeets

10 fotografen gaan twee weken op zoek naar optimisme met de LG G4

Ruim een maand geleden kondigde LG aan een 'optimistische' fotowedstrijd met de G4 als primaire camera te organiseren. Elke (amateur) fotograaf kon zich daar, mits met een goed en optimistisch verhaal, voor inschrijven. De tien finalisten, die dus twee weken betaald, met zakgeld en een LG G4 op reis gaan zijn bekend. Sterker nog, ze zijn al op weg.

Hieronder stellen ze zichzelf aan je voor. De reisdoelen lopen uiteen van de vluchtelingenkampen op Lesbos tot de krimpende regenwouden van Borneo. Niet bepaald twee onderwerpen waar je meteen positieve gedachten bij krijgt, toch? Maar goed, er zijn ook fotografen die met hun toestel en onderwerp dichter bij huis blijven. Ik ben benieuwd of ze inderdaad ook allemaal met optimistische foto's, en verhalen, terugkeren. En uiteraard ook naar hun bevindingen van de G4 camera. Die wordt immers al maanden alom, ook door ondergetekende, geroemd als de beste smartphone camera van dit moment.

Vanaf 19 oktober zijn de Capture Optism deelnemers allemaal weer in Nederland, of België, en dan kan er gestemd worden op de beste, en meest optimistische foto's. Voor de winnaar ligt naast de eeuwige roem ook de 'Photographer of the Year Award 2015' klaar.

https://youtu.be/HsL6eTfA5KY
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.