Entertainment
09 juni 2010 - Ron Smeets

10 Android Apps voor 't WK Voetbal

Over twee dagen begint het WK Voetbal in Zuid Afrika. OK, er zullen ongetwijfeld veel lezers zijn die daar absoluut niets mee hebben, maar dat geldt ook voor de gemiddelde iPhone 4G, Sony Ericsson X10, Nokia N8 of Samsung Wave, om maar eens vier willekeurige andere hypes van dit moment te noemen ;-)

Hoe dan ook, mocht je een Android toestel hebben en wél van het WK Voetbal houden, dan staan hieronder tien leuke apps voor je.

1. WC 2010 Fotmob
Vergeet geen enkele wedstrijd meer, met deze app heb je altijd en overal het speelschema bij je. Daarnaast ontvang je direct een notificatie als er een doelpunt gevallen is.

2. Stadium Horn
Laat die stadiontoeter gerust thuis. Je hebt met deze app alleen je Android smartphone nodig.

3. WK Voetbal Soundboard
De meest opvallende Nederlandse commentaren die ooit tijdens WK's zijn gegeven als ringtone. Inclusief een uitzinnige Jack van Gelder tijdens Nederland - Argentinië in 1998: Dennis Bergkaaaaaaaamp.

4.  2010 World Cup Trivia
Test je WK-kennis, hoeveel weet jij over de geschiedenis van het toernooi, de teams en de spelers?

5. World Cup 2010 themes
Style je Android toestel speciaal voor het WK met deze wallpapers.

6. WK Pool Manager
Doe je mee aan een WK poule met vrienden of collega's? Met deze app wordt het beheren van de poule makkelijk heb je de tussenstand altijd mobiel bij de hand.

7. World Cup News
Alle nieuwtjes over het WK, wedstrijduitslagen, blessures, je bent direct op de hoogte.

8. World Cup Factoids & History
Alle belangrijke weetjes over het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld in een app. Daag je vrienden uit, wie heeft de meeste WK-kennis?

9. WK Poule
Een gokje wagen in de WK poule van Radio 538? Blijf met deze WK Poule altijd en overal op de hoogte van jouw tussenstand in de WK-competitie.

10.  World Cup Score Card
Alle uitslagen bijhouden op je Android smartphone? Deze app helpt je en geeft overzicht van de grootste kanshebbers op het kampioenschap.

En speciaal voor de liefhebbers van de Vuvuzela, die rare toeter waar zoveel over te doen is: Die kunnen ook nog apps zoals Vuvuzela, Vuvuzelaz en World Cup Virtual Vuvuzela in de Android Market vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.