Nieuws
19 december 2009 - Ron Smeets

10 Android Apps voor de feestdagen

Ja, ja, de feestdagen staan weer voor de deur (alsof er nog lezers zijn die dat nog niet in de gaten hadden ;-)). Voor velen van ons betekent het dus weer drie dagen vol familiebezoek, eten en verveling. Gelukkig zijn er lijstjes als deze: "10 Android apps voor de feestdagen" met voor ieder wat wils. Of je nou moet koken, een spelletje wilt spelen, cocktails mixen of shoppen op Tweede Kerstdag.

1. Xmas tree
Te laat om nog kerstkaarten te versturen? Met Xmas tree versier je een kerstboom op je smartphone en kun je deze delen met je vrienden via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of e-mail. De persoonlijke kerstboom kan ook worden ingesteld als wallpaper.

2. BigOven
Met BigOven is het bedenken van een kerstmaaltijd of lekkere hapjes een kleine moeite. Je kunt kiezen uit meer dan 170.000 recepten. En heb je na de kerst verschillende ingrediënten over, dan bedenkt BigOven een nieuw recept voor je waarin je ze allemaal kunt verwerken. 

3. Grocery list
Met deze app vergeet je geen enkele boodschap meer. Je kunt bijvoorbeeld op je HTC Hero verschillende lijsten maken voor diverse winkels. 

4. Layar - Winkels en openingstijden
Wil je op het laatste moment nog cadeaus of vuurwerk inkopen, maar je weet niet welke winkels in jouw buurt nog geopend zijn? Gebruik de layer voor Winkels en openingstijden en je weet snel waar je moet zijn.

5. Christmas ringtones
Bij de feestdagen horen vrolijke ringtones. Rudolph the Rednosed Reindeer of Jingle Bells helpen je vast in de kerststemming te komen.

6. Merry Christmas quiz
Hoeveel weet je nou eigenlijk echt van het kerstfeest? Test je kennis met deze Merry Christmas quiz.

7. Christmas radio
Luister met je HTC Android smartphone naar kersthits op radiostations van over de hele wereld. Van R&B kerstliederen tot Christmas lounge. Sommige stations zijn wel pas vanaf de kerst in de lucht. 

8. Christmas Snow Globe
Altijd al dol geweest op die glazen sneeuwbollen? Zet dan deze app op je Android-toestel. Door te schudden laat je sneeuw naar beneden komen.

9. 10.001 Cocktails
Verras iedereen met de beste feestcocktails. Met deze app kun je putten uit een grote hoeveelheid recepten.

10. NYE count down
Verheug je je al ontzettend op 2010? Tel met NYE countdown de uren, minuten en seconden af tot het nieuwe jaar

Deze apps zijn allemaal te vinden door op de titel te zoeken in de Android Market App op je HTC Hero, Samsung Galaxy of een van de andere Android toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.