Nieuws
23 juni 2009 - Ron Smeets

10.000 keer Mobile Cowboys

Tja, er zijn van die momenten in het leven van een blogger die eruit springen en ervoor zorgen dat je even achterom kijkt. De 10.000e posting is er zo eentje ;-)

Toen ik in Februari 2005 begon met Mobile Cowboys, als eerste spin-off van Dutch Cowboys duurde het toch nog wel enkele weken voordat ik definitief gegrepen werd door het blogvirus. Aanvankelijk schreeft ik enkele artikelen per week maar dat werden er al vlug vijf tot acht per dag! Na enkele maanden meldden de eerste 'gastbloggers' zich en nu, vier jaar, vier maanden en dertien dagen later zijn we dus toe aan ons 10.000e artikel.

Natuurlijk ontkom ik er niet aan een paar mijlpalen van de eerste 10.000 artikelen eruit te lichten. Zelf ben ik nog steeds verbaasd over de enorme hoeveelheid reacties die de review van de LG Chocolate bij onze lezers los heeft weten te weken. Het artikel uit Juni 2006 is inmiddels bijna 177.000 keer bekeken en heeft meer dan 1380 reacties ontvangen. Een artikel met een grote impact was mijn advies om toch maar beter geen Palm Treo 750 te kopen. Dit kostte mij destijds bijna letterlijk mijn baan bij een ICT bedrijfje hier in Limburg. Ik zal jullie niet vermoeien met de details maar uiteindelijk liep het met een sisser af en kreeg ik enkele weken later zelfs de complimenten van Palm omdat ze blij waren met onze feedback.

De eerste echte scoop is natuurlijk ook blijven hangen. Dankzij een anonieme tipgever kreeg ik in April 2007 de eerste (Nederlandse) foto's van een toestel dat later de Sony Ericsson P1i zou blijken te zijn. Dit artikel, en de plaatjes, werd door vrijwel alle grote internationale blogs overgenomen. Bijzonder spannend was de eerste keer dat ik mij aanmeldde om naar het Mobile World Congress, toen nog 3GSM, te gaan. Op de site van de organisatie stond duidelijk te lezen 'Geen Bloggers' (Tja, we hebben het over 2006). Ik meldde me toch aan en na drie weken wachten, het opsturen van een gephotoshopt visitekaartje, de nodige links naar artikelen, bezoekcijfers en zo ongeveer mijn complete CV, werd ik enkele dagen voor aanvang verrast met een accreditatie. Snel een hotel geboekt en hup, met de auto (vluchten waren bijna niet meer te krijgen en peperduur) richting Barcelona. Dat eerste jaar deed ik alle verslaggeving in mijn eentje. Ik heb dus weinig van Barcelona zelf gezien. In 2007 en 2008 waren we al met z'n tweeen (Henk en ondergetekende) en dit jaar zelfs met een team van vijf bloggers: Henk, Mark, Tom en Chris. Net zo druk, maar wel gezelliger ;-)

Sinds de start van Mobile Cowboys in 2005 hebben we twee keer onze vormgeving veranderd. De eerste keer, November 2005, ging het nog om wat grafische veranderingen. Op 1 Oktober van 2008 volgde een compleet nieuwe layout en CMS, ontwikkeld door de Freshheads uit Tilburg.

Goh, zo kan ik nog wel even doorgaan hoor. . . Maar dat zal ik niet doen. Mijn eigen artikel teller staat inmiddels op 8.336, dus ik heb nog wel even te gaan voordat ik mijn eigen 10.000e artikel schrijf. Gelukkig doe ik het nog steeds met heel veel plezier. Die persoonlijke 10.000e gaat er zeker ook nog wel komen (en hopelijk veel meer ;-)) Voor wat betreft Mobile Cowboys gaan we nu natuurlijk hard op weg naar 20, 25, 100K? Waar het eindigt weet nog niemand. Laten we dat zo houden ;-)

Ik ben niet zo goed in het onthouden van namen dus ik zal er vast nog wel een of twee vergeten, maar ik wil bij deze alle (ex)bloggers, ontwikkelaar, mede-initiatiefnemers en natuurlijk ook ons reclamebureay, WebAds, bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben. Top Guys! Henk, Paul, Jeroen, Gerben, Chris, Sebastiaan, Robbert, Menno, Rick, Reinier, Peter, Jytte, Jerry, Elske, Dennis, Danijel, The Gadgetman, Arjan, Dick, Jerome, Martijn, Henri, Martijn D., Menno S., Richard, Robbert M., Paul B., Michel, Tom, Richard v E., Mark, Joost, Wout, Dimitri, Gijs, Joost F., Bert-Jan, Daan en Bas: THANX!

Oh ja, en dan zou ik bijna nog iets vergeten. De afgelopen drie maanden heb ik meer dan 1500 inzendingen ontvangen voor onze voorspel wedstrijd. De vraag was om het exacte tijdstip te voorspellen waarop de 9.999e posting online zou komen. De inzendingen liepen uiteen van ergens begin April tot en met Augustus 2010, hoewel ik denk dat die laatste een typefoutje zal zijn geweest. Maar goed, de winnaar zat er uiteindelijk maar 1 minuut naast (12u22) en heeft haar inzending al op 12 Mei gemaild. Haar naam: Joyce Schütt. Van harte gefeliciteerd! Het toestel komt binnenkort naar je toe. Ja, ik houd het nog steeds even geheim zodat de verassing des te groter zal zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.