Entertainment
24 september 2007 - Ron Smeets

10.000 dollar voor eerste mobiele gesprek van de Maan

Misschien dat het al een teken is dat het bedrijf dat deze beloning uitgeloofd heeft ‘YouNeverCall’ (Je belt nooit, vrij vertaald) want om nu de denken dat je zomaar even een mobiel telefoongesprek vanaf de maan kunt regelen vind ik wel een heel erg grote uitdaging.

En dan de beloning: 10.000 dollar. Uhhm, de twee ruimtetoeristen die er tot nu toe in geslaagd zijn genoeg geld op te hoesten, en tevens medisch en conditioneel geschikt waren, om enkele uren in de ruimte door te brengen hebben al een veelvoud van dat bedrag moeten uitgeven.

Stel je voor je moet met een GSM, basisstation en diverse satellieten of andere ‘tussenstations’ om de 400.000 kilometer tussen de maan en onze aardkloot te overbruggen, in een Space Shuttle een week op reis voor één gesprekje, dat waarschijnlijk ook nog eens een fortuin aan roaming tarieven zal kosten ;-).

OK, als je er in slaagt dan krijg je dus 10.000 dollar. Waarschijnlijk net genoeg om je eerste maandtermijn af te lossen bij Lenen punt NL waar je een krediet van 450 miljoen Euro hebt opgenomen om de overige kosten te kunnen betalen zoals de huur van een Shuttle, brandstof, enkele astronauten, een maanlander etc, etc.Gerelateerde links:
The power of the 'Q'
Na gelul nu ook ‘SMS’ in de ruimte
iPod from Space: vroege 1 April grap
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.