Nieuws
05 juli 2011 - Ron Smeets

1% van het internetverkeer, wereldwijd, komt van een iPad

Volgens NetMarketShare wordt 1% van al het internetverkeer, wereldwijd, op dit moment door de iPad gegenereerd. In de VS ligt dat percentage meer dan dubbel zo hoog, op 2.1%.

Het rapport stelt bovendien dat momenteel 5% van al het internetverkeer van mobiele toestellen afkomstig is.

Sinds de introductie van de iPad, in maart 2010 (VS) is het internetverkeer dat door Apple's tablet gegenereerd wordt vrijwel continu gestegen. Alleen in februari van dit jaar daalde het iets, maar dat is waarschijnlijk een correctie van de piek in januari, toen de iPad 2 op de markt kwam.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.