Nieuws
13 augustus 2014 - Ron Smeets

1 op de 5 Android toestellen gebruikt KitKat

Jelly Bean is met 54.2% nog altijs het meest gebruikte Android OS, maar KitKat wordt nu, medio augustus, gebruikt op 1 van de 5 Android toestellen. Dat blijkt uit de meest recente meetcijfers van Google.

De groei van KitKat gaat dus gestaag verder. Natuurlijk komen steeds meer nieuwe toestellen die standaard uitgerust zijn met de nieuwste Android versie op de markt en ook het aantal 'oudere' toestellen dat een upgrade naar KitKat ontvangt stijgt. 

Opvallend is dat wel bijna 25% van alle Android toestellen nog steeds gebuik maken van een versie die drie jaar of ouder is (Froyo, Gingerbread of Ice Cream Sandwich). Daar waar Google er steeds meer aan doet om de fragmentatie van de verschillende versies terug te dringen hebben ze nu eenmaal ook te maken met landen waar goedkope smartphones in relatief grote getalen verkocht worden. Dit zijn vaak overjarige modellen met oudere versies van Android.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.