Nieuws
18 juli 2010 - Ron Smeets

1 op de 3 Amerikaanse vliegtuigen heeft WiFi aan boord

Wij moeten het in Nederland nog doen met welgeteld 1 WiFi trein ;-), tenzij T-Mobile en de NS inmiddels al wat meer wagons van 'n draadloos netwerk voorzien heeft.

In de VS heeft inmiddels al 1 op de 3 vliegtuigen WiFi aan boord. Om precies te zijn maken momenteel 968 van de ongeveer 2800 Amerikaanse vliegtuigen gebruik van Aircell's WiFi service, Gogo genaamd. Kijk, dat zijn nog eens aantallen die er toe doen.

Over de kosten lopen de meningen uiteen. De tarieven lopen uiteen van 2 tot 13 dollar per vlucht. Bij sommige maatschappijen wordt het tarief bepaald door de lengte van de vlucht. Zo heeft South West Airlines het luchtruim ingedeeld in zones en betaal je voor WiFi toegang 2 dollar per zone. Sommige reizigers klagen dat ze 13 dollar voor ruim drie uur erg veel vinden. Ik vind dat persoonlijk nog wel meevallen. Er zijn hotels die hogere tarieven tellen, en die vliegen niet rond op 10 kilometer hoogte ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.