Nieuws
31 oktober 2016 - Ron Smeets

1 miljoenste mobiele klant voor Tele2 De vierde landelijke provider begint te groeien

Tele2 heeft vorige maand haar 1 miljoenste mobiele klant kunnen verwelkomen. Het heeft even geduurd maar de vierde landelijke provider begint dan nu toch een serieus marktaandeel te verwerven.

De concurrenten zullen daar niet zo blij mee zijn natuurlijk, maar gezien de over het algemeen redelijk gunstige tarieven en voorwaarden (zoals grote databundels) is de concurrentie van Tele2 met de gevestigde orde voor ons als consument alleen maar gunstig. Zo hebben met name KPN en T-Mobile de afgelopen maanden hun databundels ook verhoogd.

Aanvankelijk groeide Tele2 overigens nog niet zo heel erg snel. Dat kwam met name doordat de provider in eerste instantie geen echt goede sim only Tele2 abonnementen had en de landelijke dekking pas vier maanden na de lancering van het netwerk een feit was. Daarnaast had het Tele2 4G netwerk de eerste maanden ook nog wel wat last van wisselvallige upload snelheden. Iets waar de concurrentie tijdens de uitrol van hun 4G netwerken overigens ook mee kampten. Inmiddels zijn er ook goede, en concurrerende, sim-only opties en zijn de dekking en prestaties van het 4G netwerk ook op peil.

Met ruim 1 miljoen klanten blijft Tele2 Nederland weliswaar nog altijd verreweg de kleinste speler in de markt, maar zij zijn dan ook pas goed een jaar bezig als provider met een eigen netwerk. Ter vergelijk, KPN, Vodafone en T-Mobile hebben samen zo'n 15 miljoen mobiele abonnees.

Tele2 heeft de 1 miljoenste klant, Dana Dekker, uiteraard feestelijk ontvangen en haar verrast met een pakketje vol dingen waar zij verzot op is, zoals in onderstaande video te zien is ;)