Toestellen
31 juli 2015 - Ron Smeets

1 miljoen OnePlus 2 'bestellingen' binnen drie dagen Dat is mooi, maar hoeveel uitnodigingen gaat OnePlus nu versturen?

Drie dagen na de officiële onthulling kan de Chinese fabrikant al melden dat de 'bestelteller' voor de OnePlus 2 op 1 miljoen staat. Dat is heel erg mooi voor ze, maar de grote vraag is nu natuurlijk hoeveel van die 1 miljoen potentiële kopers uiteindelijk ook een uitnodiging krijgen om het toestel te mogen kopen. En hoe lang nummer 1 miljoen in de rij moet staan voordat zijn, of haar, uitnodiging op de deurmat, of e-mail inbox, valt. Hoe langer dat allemaal duurt, des te meer reserveringen af zullen vallen. Kortom, dit zegt nog weinig over de daadwerkelijke verkoopaantallen die de OnePlus 2 gaat scoren.

Ik kan me herinneren dat de hype rondom- en belangstelling voor zijn voorganger ook groot was al weet ik niet meer hoeveel (honderd)duizenden er daarvan aanvankelijk besteld werden. Wel dat het pre-order proces niet altijd vlekkeloos verliep. Feit is dat uiteindelijk in ongeveer 10 maanden anderhalf miljoen OnePlus One's over de toonbanken gegaan zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.