Toestellen
11 september 2007 - Ron Smeets

1 Miljoen in 74 dagen

Volgens diverse experts uit de markt heeft het langer geduurd dan verwacht, maar Apple heeft na 74 dagen dan toch eindelijk de grens van 1 miljoen verkochte iPhones doorbroken.

Volgens het persbericht van Apple ging nummer 1.000.000 op zondag 9 september over de toonbank. Het spreekt voor zich dat Steve Jobs ook erg in zijn nopjes was: “1 Miljoen iPhones in 74 dagen. Bij de iPod hebben we daar bijna twee jaar over gedaan”.

Nu maar afwachten of Apple volgend jaar al de grens van 10 miljoen iPhones kan doorbreken zoals sommige analisten verwachten. Mmmh, even snel en kort door de bocht gerekend, 1 miljoen per 74 dagen betekent 10 miljoen in 740 dagen, da’s ongeveer twee jaar.

Apple brengt de iPhone eind dit jaar en in de loop van volgend jaar echter ook in de rest van de wereld uit dus dat kan, en zal, mijn rekensommetje nog aardig beïnvloeden.Gerelateerde links:
Marketingplan voor de iPhone??
Meer dan 1 miljoen iPhones verkocht!
AT&T bereidt zich voor op de 'run op iPhones'
Ga jij een iPhone kopen?
270.000 iPhones en gerelateerde producten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.