Nieuws
20 november 2012 - Ron Smeets

1 Miljoen Apple App's goedgekeurd, ruim 736.000 beschikbaar

Volgens Appsfire heeft Apple de mijlpaal van 1 miljoen goedgeurde Apps bereikt. Dat betekent echter niet dat dit aantal ook in de App Store terug te vinden is. Voglens de berekeningen van Appsfire stonden daar op het meetmoment (enkele dagen geleden) namelijk 736.247 applicaties in.

Het grote verschil, ruim 263.000 apps heeft volgens Appsfire te maken met het feit dat veel apps inmiddels weer uit de App Store gehaald zijn. Deels omdat ze niet meer relevant (of compatible) zijn, maar voor een groot deel ook omdat Apps, na goedkeuring en publicatie, vaak copyrights blijken te schenden waarna ze ook uit de App Strore verwijderd moeten worden.

Van de ruim 736.000 beschikbare applicaties in de App Store zijn er zo'n 400.000 gratis te downloaden en ruim 335.000 hebben een prijskaartje.

De Google Play Store is hard op weg om, qua aantal apps, de App Store van Apple in te halen. Momenteel telt de Google Play Store ook al meer dan 700.000 apps.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.