Nieuws
14 november 2011 - Ron Smeets

1 miljard WhatsApp berichten per dag

De Mobile Messaging hype begon, redelijk onverwacht, een jaar of twee geleden met het plotselinge succes van BlackBerry Messenger (PING). Inmiddels zijn er tientallen alternatieven van de grote spelers op de markt gekomen. Apple's iMessage en Facebook Messenger zijn maar twee voorbeelden daarvan.

Een andere, onafhankelijke, dienst die al geruime tijd aan de weg timmert is WhatsApp. Op dit moment worden er dagelijks 1 miljard WhatsApp berichten afgeleverd.

Dat komt overeen met 41.666.667 miljoen berichten per uur of 11.574 berichten per seconde. WhatsApp is de nr.1 betaalde App van dit moment in de App Store en alleen al in de Android Market meer dan 10 miljoen keer gedownload. En dat alles zonder noemenswaardige marketing budgetten. WhatsApp is een perfect voorbeeld van het succes van mond-op-mond reclame in combinatie met goede dienstverlening. Het succes is evident; WhatsApp is op dit moment beschikbaar in bijna alle landen en op 750 netwerken en werkt zowel op de iPhone, Android, BlackBerry, Symbian, Series 40 en Windows Phone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.