Nieuws
10 januari 2013 - Marloes de Hooge

1 miljard mobiel bankieren gebruikers in 2017

Volgens een nieuw verslag van Juniper Research zijn er aan het eind van 2017 meer dan een miljard mensen wereldwijd die hun mobiele telefoon zullen gebruiken om te internetbankieren. Dit jaar is dat nog maar 590 miljoen. Enkele jaren geleden waren de verwachtingen hooggespannen en leek de groei traag te verlopen. Toch werd er een snelle groei voorspeld. Nu smartphones definitief zijn doorgebroken, lijkt de groei pas echt omhoog te gaan. 

Vorig jaar verscheen ING met een uitgebreid onderzoek over mobiel bankieren. Uit dit onderzoek bleek ook al dat het gebruik van internetbankieren enorm was toegenemen. Daarbij bleek ook nog eens dat mensen minder vaak rood bleken te staan dankzij de extra controle die ze haden gekregen over hun bankzaken. Nederlanders zijn fanatiek qua internetbankieren ten opzichte van derest van de wereld. 

De apps van de verschillende banken zijn namelijk al miljoenen keren gedownload. Naar verwachting gebruikt ongeveer 40 tot 50 procent van de Nederlanders een app op hun smartphone of tablet om te kunnen internetbankieren.  

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl