Accessoires
25 oktober 2012 - Ron Smeets

1 miljard gadgets met Gorilla Glass

Corning heeft inmiddels al meer dan 1 miljard smartphone, tablets en andere gadgets voorzien van hun schier onbreekbare Gorilla Glass. Dat maakte de fabrikant bekend tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers.

Die vielen volgens de fabrikant overigens een beetje tegen met een stagnerende omzet dalende winst in vergelijking tot vorig jaar. Toch zouden veel fabrikanten in de telecom industrie blij zijn, nee, een gat in de lucht springen, met een nettot kwartaalwinst van 521 miljoen dollar op een omzet van 2 mijlard.

Op dit moment zijn er, wereldwijd, 900 producten van 33 merken in omloop die gebruik maken van Gorilla Glass. Daarbij zitten merken als Apple, HTC, Nokia, Samsung, Sony, Acer, Dell, maar ook makers van onbreekbare toestellen zoals Sonim.

Voor de toekomst werkt Corning momenteel aan de ontwikkeling van de derde generatie Gorilla Glass, dat overigens Willow Glass genoemd wordt. Een stuk dunner, flexibel en de mogelijkheid om toe te passen in producten met een gebogen design.

Bron: Corning

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.