Nieuws
15 april 2010 - Ron Smeets

1.6 mljn Ovi Store downloads per dag

Deze week maakte Nokia nieuwe gebruikscijfers van de Ovi Store bekend. Volgens de Finnen worden er momenteel gemiddeld zo'n 1.6 miljoen applicaties per dag gedownload. Een maand geleden lag dat gemiddelde nog op 1.5 miljoen.

Tja, je ontkomt er natuurlijk niet aan om deze aantallen even te vergelijken met die van de App Store.

Daar stond de dagteller aan het begin van dit jaar op zo'n 10 miljoen dowloads per dag. Kortom, Nokia heeft nog een behoorlijke inhaalslag te gaan voordat de Finnen ook op dat gebied de wereldmarktleider worden, als dat ooit gaat gebeuren ;-)

Momenteel is de Ovi Store beschikbaar op meer dan 100 toestellen. Daarvan zijn er iets meer dan 60 voorzien van het Symbian OS. De meest populaire toestellen, wat betreft de downloads, zijn de E72, de N97 (Mini), de 5800 XM, 5530 XM en de X6. Ook de N900 sijgt snel op die lijst. Opvallend is verder dat in het lijstje van de 10 landen waar de Ovi store het meest actief gebruikt wordt landen als Vietnam, Saudi Arabië en India staan. Nederland staat daar in ieder geval niet tussen, onze oosterburen wel.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.