Nieuws
21 december 2010 - Ron Smeets

1.5 miljoen Windows Phone 7 toestellen in acht weken

Microsoft heeft vandaag de eerste Windows Phone 7 verkoopcijfers bekend gemaakt. In de eerste acht weken sinds de lancering op 21 oktober zijn er zo'n 1.5 miljoen Windows Phone 7 toestellen verkocht.

Omdat Windows Phone 7 toestellen nog maar in een paar landen in de winkels liggen is het moeilijk in te schatten of het nieuwe mobiele smartphone OS van Microsoft al dan niet een succes in wording is. Laat staan dat je een vergelijk kunt trekken met de release van andere OS'en en/of toestellen.

De verkoop van de eerste iPhone ging een stuk sneller en die van de eerste Android (de T-Mobile G1) een stuk langzamer, maar het is echt niet mogelijk om aan de hand daarvan (andere tijd, andere release strategie en nog meer variabelen) iets zinnigs te zeggen over de vandaag gepubliceerde verkoopcijfers van Windows Phone 7.

Zelf zijn ze in Redmond wel tevreden met de resultaten tot dusver, maar dat zouden ze natuurlijk ook zeggen als dat niet zo was ;-)  De Windows Marketplace, zo meldt Achim Berg (VP Business en Marketing bij Microsoft), telt inmiddels ruim 4000 applicaties.

Officieel is Windows Phone 7 pas in enkele landen (oa US, UK en Duitsland) beschikbaar maar er zijn ook al landen, waaronder hier in Nederland, waar je wel al Windows Phone 7 toestellen kunt kopen, die dan uitgerust zijn met de internationale (Engelstalige) versie van het OS.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.