Nieuws
02 januari 2012 - Ron Smeets

1.2 miljard Android en iOS apps gedownload in 'kerstweek'

Er lagen met de Kerst schijnbaar veel Android en iOS smartphones onder de 'boom'. Vorige week werd al bekend dat er tijdens de Kerstdagen 3.7 miljoen nieuwe Android toestellen geactiveerd werden.

Volgens berekeningen van Flurry zijn er in de week van 25 tot en met 31 december wereldwijd maar liefst 1.2 miljard Android en iOS apps gedowload.

De VS had met 509 miljoen verreweg het grootste aandeel te pakken, gevolgd door China (99 miljoen), Groot Britannië (81 miljoen) en Canada (40 miljoen). Nederland kwam met 13 miljoen Androd en iOS app downloads uit op de 15e plek, net achter Brazilië en vlak voor Saudi Arabië, twee landen waar ook zo'n 13 miljoen apps gedownload werden.

Het vorige 'weekrecord' stond overigens op 857 miljoen en het gemiddelde van de weken voorafgaand aan de 'Kerstweek' lag rond de 750 miljoen. Hieronder staan nog een paar grafieken van Flurry Analitics.

iOS-Android-App-Downloads-XmasWeek-a iOS-Android-App-Downloads-XmasWeek-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.