Entertainment
18 juni 2009 - Ron Smeets

1.1 miljoen boete voor Vertu heler

De Brit die in 2007 veroordeeld werd voor de heling van 65 peperdure Vertu telefoons moet ruim 1.1 miljoen Euro (999.713 Pond) boete betalen aan de Britse overheid omdat hij niet kan verantwoorden dat hij het bedrag, dat aangetroffen is op een bankrekening in het buitenland, eerlijk verdiend heeft.

Narinder Sandhu werd twee jaar geleden al veroordeeld tot 22 maanden cel en mag nu dus ook zijn geld, dat hij vermoedelijk dus met de verkoop van de 65 toestellen verdiend heeft, afgeven. De toestellen, die in 2005 tijdens een gewapende overval buitgemaakt weden, zijn overigens een tijd geleden al in beslag genomen in het huis van een vriend van de dader.

Da's dubbel pech voor de crimineel. De gestolen toestellen die hij een paar jaar geleden namelijk verhandelde en waarmee hij dus tegen de lamp liep, hadden 'slecht' een winkelwaarde van ruim 200.000 Euro. Nu is hij dus ook de rest van zijn (crimineel) verdiende centjes kwijt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.