Nieuws
21 september 2007 - Menno Hoekstra

*UPDATE* De Gouden Gids en meer op je mobiel met Truvo Mobiel!

Het was al een paar dagen geleden te lezen op DutchCowboys. Maar Truvo Nederland, uitgever van de Gouden Gids, heeft een nieuwe mobiele dienst op de markt gelanceerd: Truvo Mobiel. Dit is een mobile portal waarmee je kunt zoeken in de database van de Gouden Gids en Nationale Telefoongids.

Tevens kan gezocht worden in Wikipedia, de nieuwsartikelen van De Telegraaf en alle internetpagina’s die speciaal voor mobiel internet beschikbaar zijn. Naast deze zoekmogelijkheden bevat het portal andere diensten, zoals een actueel nieuwsoverzicht, het weerbericht van Meteoconsult en de mogelijkheid ringtones en wallpapers te downloaden.

Truvo Mobiel is in gebruik te nemen door een SMS met de tekst Truvo mobiel te sturen naar 5511. De gebruiker kan de retour ontvangen link naar de Java-toepassing gratis downloaden en installeren op zijn/haar mobieltje. Het gebruik van mobiel internet van de provider zijn de enige kosten verbonden aan de dienst .

De mobiele applicatie bestaat uit 2 delen, een Zoekbox en Extra Diensten. In de zoekbox kan de gebruiker opgeven wat hij/zij zoekt. Standaard wordt in de onderdelen Gouden Gids, Nationale Telefoongids, De Telegraaf, Wikipedia en het mobiele web gezocht. Naar wens kan gezocht worden in ieder afzonderlijk geselecteerd onderdeel.

Voor vermeldingen uit de Gouden Gids wordt naast naam, adres, email, url het telefoonnummer gegeven. De resultaten vanuit de Nationale Telefoongids bevatten naam, adres en ook het telefoonnummer. Alle telefoonnummers kunnen direct worden gebeld of opgeslagen. Voor elk adres wordt, door de link in het adres te activeren, een map getoond met een aanduiding van het adres. Hierop is in of uit te zoomen.

*UPDATE* Even wat Screenshots toegevoegdGerelateerde links:
Onderzoek Yell.com naar mobiele web
Mobile search gegevens
Altijd alle contact informatie bijdehand
Google: 'The future is in mobile phones'
Weinig animo voor betaalde mobile search
Ringtone zoekmachine
Yahoo! mobile SMS Search
Over de auteur: Menno Hoekstra