Nieuws
18 november 2015 - Redactie MobileCowboys

?Tele2 daagt je uit het internet leeg te trekken

Nederland is sinds kort een vierde mobiele provider met een eigen 4G netwerk rijker. Op 12 november lanceerde Tele2 haar 4G abonnementen en –netwerk. En de nieuwe provider heeft rebelse plannen. Ze dagen ons uit om er volop op los te downloaden en het internet leeg te trekken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan! Dat klinkt natuurlijk leuk, YouTuben tot je niet meer kan, elke seconde een selfie posten en app’en tot je vingers blauw zien. Maar daarvoor heb je wel heel veel, en betaalbare, data nodig.

Laat dat nou precies zijn waarmee Tele2 haar rebelse gedrag kracht bij wil zetten. De Tele2 4G abonnementen, in combinatie met een toestel, zijn bijzonder scherp geprijsd en uitgerust met databundels waar je misselijk van wordt, maar dan wel in de goede zin van het woord. Bij het voordeligste abonnement krijg je al 1GB data. Dat kan oplopen tot 8 of zelfs 24GB bij abonnementen die per maand gemiddeld ook nog eens tot 30% voordeliger geprijsd zijn dan die van de concurrentie. Bij vrijwel alle abonnementen krijg je bovendien een onbeperkt aantal belminuten en sms’jes erbij. Het komt er simpel gezegd op neer dat je bij Tele2 meer waar krijgt voor minder geld.

Uiteraard is het wel van belang dat het netwerk ook past bij de rebelse plannen van de nieuwe provider. Tele2 heeft gekozen om alleen een 4G netwerk te bouwen naar goed, eigen, Zweeds voorbeeld. Het netwerk van de provider wordt in onderzoeken al jaren gezien als een van de besten ter wereld. Op dit moment bereikt het Tele2 4G netwerk 92% van alle Nederlanders. In maart 2016 zal landelijke dekking een feit zijn. Tot die tijd hoef je overigens niet bang te zijn dat je ergens helemaal geen bereik hebt. In de gebieden waar Tele2 op dit moment nog geen 4G dekking heeft wordt gebruik gemaakt van het netwerk van T-Mobile.

Minstens net zo belangrijk is de snelheid van het netwerk. Tele2 4G kan een maximale theoretische download snelheid van 225 Mbps halen. In de praktijk ligt de download snelheid tussen de 60 en 80 Mbps. Heb je een 4G+ toestel dan zul je regelmatig ook snelheden van ruim boven de 100 Mbps kunnen ervaren. Daarmee kun je een bioscoopfilm binnen twee tot drie minuten naar je toestel te ‘trekken’. Met een gemiddelde upload snelheid van 30Mbps is het versturen van een selfie of facebook update letterlijk in een oogwenk geregeld. Is dat snel genoeg voor je?

Tele2 heeft dus niet alleen rebelse plannen maar voert die met scherpe Tele2 tarieven en mega data bundels ook direct uit. En dat is mooi want het werd hoog tijd dat de drie bestaande providers, die elkaars tarieven en bundels al jaren in evenwicht houden, uitgedaagd worden door een nieuwe rebel in de markt.

Klik hier voor meer info!