Toestellen
01 maart 2017 - Redactie MobileCowboys

?De nieuwste Samsung Galaxy S8: specificaties en meer

Nog een maandje en dan kunnen we het nieuwste toestel van Samsung verwachten! De verwachting is dat het nieuwste vlaggenschip van Samsung de Samsung Galaxy S8 wordt. Benieuwd naar de Galaxy S8 specificaties en nieuwe features? Wij hebben ze in dit artikel voor je verzameld.

Wat zijn de specificaties van de nieuwste Samsung Galaxy?

Verwachte specificaties:
Display: 5,8 inch
Resolutie: Quad HD - 1440 x 2560 pixels
Camera: 12 Megapixels
Frontcamera: 8 Megapixels
Geheugen: 64GB (microSD tot 256 GB)
Besturingssysteem: Android 7.0 Nougat
Processor: Samsung Exynos 8895 octa-core processor
RAM: 4GB: RAM

Wat kunnen we verwachten van Android 7.0 Nougat?
Android 7.0 Nougat brengt veel verbeteringen ten opzichte van de voorganger Android Marshmallow. Zo kun je twee apps naast elkaar openen door de splitscreenmodus en is er een picture-in-picture modus om video’s in een hoekje te bekijken. Daarnaast is Android 7.0 Nougat geschikt voor virtual reality en kan het zichzelf automatisch updaten. De accu gaat langer mee en Samsung heeft veel stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd. Notificaties, instellingen en mapjes hebben een nieuw design en er is meer emoji.

Welke features heeft de nieuwste Galaxy?
We verwachten de nieuwste Galaxy met veel fijne nieuwe features. Denk aan een Always On Display met uitgebreide functionaliteit, een Veilige Map en de veelbesproken digitale assistent Bixby.

Wat is de releasedatum?
De verwachting is dat de nieuwe Samsung op 29 maart wordt gelanceerd.

Wat gaat het toestel kosten?
Wat de nieuwe Samsung Galaxy precies gaat kosten is nog niet met zekerheid te zeggen. Maar als we de geruchten mogen geloven krijgt het toestel een adviesprijs rond de € 700,-.

Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy S7 en de nieuwste Samsung Galaxy?
Het scherm van de nieuwe Galaxy is groter dan die van de Samsung Galaxy S7, namelijk 5,8 inch in plaats van 5,1 inch. Het beeld wordt niet alleen groter maar ook scherper. We verwachten een resolutie van 3840 x 2160 pixels wat vergeleken met 1140 x 2560 pixels van de S7 een grote upgrade is. Ook komt er een groter S8+ model. Opvallend is ook dat de vertrouwde homebutton zoals we deze kende bij de Samsung Galaxy S7 bij de nieuwste Galaxy een nieuwe plek krijgt. Er gaan geruchten dat deze ofwel op de achterkant wordt geplaatst ofwel in het display wordt verwerkt.

Hoewel de S7 één van de beste smartphonecamera’s van 2016 heeft, krijgt de nieuwste Galaxy volgens de geruchten een nóg betere camera. Vooral de frontcamera krijgt een flinke upgrade. Namelijk een 8 megapixelcamera in plaats van een 5 megapixel camera bij de S7. Daarnaast kunnen we rekenen op een autofocusfunctie in de frontcamera.

De nieuwe Galaxy krijgt met 64 GB opslagruimte dubbel zoveel geheugen als de Samsung Galaxy S7. Een ander groot verschil is de koptelefoonaansluiting, of eigenlijk het ontbreken daarvan. De verwachting is dat Samsung er voor heeft gekozen de koptelefoonpoort weg te laten om zo meer ruimte over te houden voor een grotere accu.