Nieuws
07 januari 2016 - Redactie MobileCowboys

?Ben verhoogt 4G snelheid naar 75 Mbit/s

Ben gaat de 4G snelheid verhogen naar 75 Mbit/s, de klantenservice vermeldt dat de verhoging medio januari zal zijn. De website van Bestemobieleproviders verwacht dat dit op 8 januari zal zijn aangezien de huidige aanbiedingen dan aflopen. De bundels van de Ben abonnementen zullen hetzelfde blijven, echter is er geen informatie beschikbaar over de nieuwe prijzen.

Als de huidige prijzen gelijk blijven is Ben een sterke concurrent van Simyo, Telfort en Youfone. Deze drie budget providers bieden respectievelijk een maximale downloadsnelheid van 150, 150 en 50 Mbit/s.

Ben maakt gebruik van het 4G netwerk van T-Mobile. T-Mobile heeft sinds eind 2015 een landelijke 4G dekking. Uit een eerder onderzoek van DIKW Consulting bleek dat T-Mobile de hoogste gemiddelde 4G snelheid haalde. Met een maximale 4G downloadsnelheid van 75 Mbit/s is Ben niet de snelste mobiele provider. Ben is met deze snelheid een van de goedkoopste providers voor 4G internet voor Ben sim only maar ook voor abonnementen met toestel. De maximaal aangeboden 4G+ snelheid is 225 Mbit/s, deze is verkrijgbaar bij Vodafone en KPN. Ben verwacht dat de praktische snelheid ongeveer 50 Mbit/s is.

Geschreven door Ronald van Rooijen

[Afbeelding: © Natalia Merzlyakova - Fotolia.com]

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl