Entertainment
28 april 2009 - Ron Smeets

$62.000 voor een filmpje

Dit is zeker niet het eerste verhaal over iemand die, al dan niet per ongeluk, in het buitenland een grote hoeveelheid data met zijn mobieltje downloadde en daar vervolgens een gepeperde rekening van zijn provider gepresenteerd kreeg.

Het meest recente, en volgens mij ook meest extreme, voorbeeld hiervan is de ongelukkige 'Alberto die tegenover CNN (video hieronder) zijn verhaal vertelde. Op vakantie in Mexico wilde hij de film Wall-E downloaden voor zijn neefje. Kosten: 62.000 dollar. Oeps!

Na ontvangst van de rekening belde Alberto vol ongeloof met zijn provider die hem waarschijnlijk haarfijn uitlegde wat het internationale tarief voor data roaming vanuit Mexico was. Uiteindelijk kreeg hij nog een forse korting aangeboden. Nu hoeft hij nog 'maar' $17.000 dollar te betalen. Volgens zijn provider de 'kostprijs' voor het verbruikte dataverkeer.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.