Nieuws
03 december 2012 - Richard Otto

1e Nederlandse passbook platform gestart

Vanochtend is het passbook-initiatief mypassbook.nl gelanceerd. mypassbook.nl is het eerste consumentenplatform in Nederland waar alle passbook coupons op een plek te vinden zijn.

Het biedt passbook kortingen bij oa ANWB, Kijkshop, Hunkemöller, Scheer en Foppen, Marlies Dekkers, maar ook lokale winkels zijn op mypassbook.nl te vinden. Bestaande Passbook kortingscoupons zijn hier ook vindbaar.

Voor meer dan 1,5 miljoen iPhone gebruikers biedt mypassbook.nl een laagdrempelige manier om extra store traffic en omzet te genereren en de potentiele klant te bereiken op het device dat hij altijd bij zich heeft. Toekomstige mypassbook.nl features zijn oa de beschikbaarheid Android platform, push notificaties, een online dashboard voor retailers, NFC implementatie en loyalty programma integratie. mypassbook.nl is een gezamelijk initiatief van Mobile Strategy en Mobile Marketing Nederland. Momenteel kunnen retailketens door mypassbook.nl gratis coupons laten maken en plaatsen. Deze bedrijven kunnen zelf ook hun passbook coupons op eigen kanalen, zoals nieuwsbrief, facebook fanpage,  en (mobiele) website of app kunnen gebruiken.

Over Passbook
Alle iPhone’s met iOS versie 6 of hoger beschikken standaard over de Passbook APP. Het is een mobiele wallet om eenvoudig bioscoopkaarten, instapkaarten, kortingskaarten en klantenkaarten te bewaren op je iPhone. Door het haarscherpe retina-scherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes zonder enige moeite lezen en herkennen. Passbook biedt dus eindeloze mogelijkheden. Passbook is Apple's manier om je mobieltje als een soort digitale  portemonnee te gebruiken.

Over de auteur: Richard Otto