Jelly Bean uitrol voor de Samsung Galaxy S III begonnen

Vorig artikel Volgend artikel

De uitrol van Android 4.1 (Jelly Bean) voor de Samsung Galaxy S III is vandaag ook in Nederland van start gegaan. In eerste instanties zullen de simlock vrije en enkele T-Mobile exemplaren voorzien worden,

De belangrijkste verbeteringen liggen op het vlak van de snelheid van de UI en het OS. Daarnaast zou de Galaxy S III met Jelly Bean ook zuiniger omgaan met de accuspanning. Verder zijn er nieuwe opties aan de notificatiebalk toegevoegd waarvan het direct terugbellen van een gemiste oproep de handigste is.

Andere veranderingen zijn de toevoeging van Google Now. Daarmee kun je op bepaalde momenten van de dag handige informatie krijgen die jij belangrijk vindt. Denk aan nieuws in de ochtend (in plaats van de krant bijvoorbeeld) of een kledingadvies op basis van de weersvoorspelling wanneer je opstaat. Ga je op weg naar school of werk dan kan Google Now rond dat tijdstip verkeersinformatie of vertragingen in het openbaar vervoer tonen.

De update wordt Over The Air (OTA) aangeboden door Samsung, Omdat het bestand zo'n 277 MB groot is, is het handig om hem via een WiFi verbinding te downloaden. Dat scheelt heel wat datategoed op je bundel ;-) Je kunt de update eventueel ook via Samsung Kies downloaden en installeren.

Wanneer je een T-Mobile versie van de Galaxy S III hebt dan kun je middels de shortcode *#1234# kijken of jouw toestel ook al in aanmerking komt voor de Jelly Bean update. Het moet daarvoor een  zogenaamde PHN en TNL versie van het toestel zijn, zo meldde Samsung aan GSM Helpdesk. Met de bovengenoemde shortcode verschijnt een typeaanduiding van het toestel in beeld. De drie letters achtet 'CSS: I9300 . . .' moeten dan dus 'PHN' of 'TNL' zijn.

SGSIII-Jelly-Bean
Ron Smeets

Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks....

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies